marți, 25 noiembrie 2014

Don't Text and Drive

In apropiere de ora 5 m-a luat plictiseala si imi zic sa deschid televizorul poate mai scap de plictiseala. Nu stiu cum se face ca se deschide fix la stirile de la ora 5. Era o stire despre o fata si un copil loviti pe trecerea de pietoni. Unul din ei a murit. Soferul se scuza ca nu i-a vazut. Cauza: telefonul mobil. 
Alta situatie, aceeasi cauza.
Un tanar dadea mesaje de pe telefonul mobil in timp ce conducea. Nu a vazut ca a intrat pe contrasens si o ciocnire frontala a avut loc. Plansetele si sirenele ambulantelor si auzeau la locul accidentelor. Unii dau vina pe destin, dar nu e asa. Nu destinul l-a facut pe tanar sa dea mesaje. Inconstienta si increderea in sine l-au facut sa scrie mesaje pe telefon, dar o singura secunda de neatentie a fost de ajuns pentru a provoca tristete in vietile celor dragi.
Eu nu sunt sofer, dar puteam fi si eu o victima a scrierii de mesaje la volan la un moment cand voiam sa trec strada si soferul nu a incetinit. Uitandu-ma mai atenta la masina, am putut observa cum soferul se holba la telefonul mobil, deci nici macar nu a vazut ca voiam sa trec. Bine, ca nu foloseam si eu telefonul mobil in acel timp. Dar nu era ultima oara cand treceam prin asta si nu doar eu am trecut prin asemenea experiente, ci si cunostinte de ale mele. 
Nu este un caz singular cel auzit la stiri. Romania ocupa un loc fruntas in Uniunea Europeana la numarul de decese rutiere. 
Sofatul presupune o responsabilitate foarte mare. Nu trebuie sa fii atent doar pentru viata ta, ci si pentru a celorlalti, cei aflati cu tine in masina si cei care se afla in exteriorul ei, care pot fi alti soferi, dar pot fi si pietoni. Nu exista scuze.

Nu scrieti mesaje pe telefonul mobil in timp ce conduceti!!!!!!!

In iunie 2014 s-a realizat un experiment care are ca scop constientizarea soferilor cu privire la riscul la care se expun daca utilizeaza telefonul mobil in timp ce conduc. Experimentul a fost realizat de Toyota, iar cei doi "soareci de laborator" au fost Dani Otil si Roxana Ciuhulescu. Cei doi protagonisti au trebuit sa conduca scriind mesaje pe telefonul mobil. Dar nu va ganditi ca au condus linistiti pe un drum liber. Nu, ci din contra li s-au pus diferite obstacole, un stand cu flori, drum in lucru, trecere de pietoni, etc. Ei au raspuns la mesajele trimise de oameni din toata tara, deoarece experimentul a fost transmis prin live streaming pe pagina de Facebook Toyota Romania.
Care credeti ca a fost rezultatul acestui experiment? Urmariti clipul de mai jos si vedeti...


Chiar si unui sofer experimentat i se poate intampla sa aiba un accident. Mai mult de 77% din adultii cu varsta de peste 25 ani cred ca pot conduce si da mesaje de pe telefonul mobil in acelasi timp. Cele mai multe accidente se petrec in randul tinerilor. Unul din motive ar putea fi ca iau exemplu de la parintii care dau mesaje de pe telefonul mobil in timp ce conduc. Daca esti parinte si conduci, fii un exemplu pozitiv pentru copii tai. Maine ar putea fi ei la stirile de la ora 5.
sursa

Nu fii egoist si gandeste-te si la ceilalti implicati in trafic. Nu risti doar viata, risti si viata celorlalti. Gandeste-te in cazul unui accident ca daca vei supravietui, dar cei implicati in accident nu vor supravietui vei avea constiinta plina de vina. Nu da vina pe destin. Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea daca vei da mesaje de pe telefonul mobil in timp ce conduci. Daca nu-ti place sa-ti asumi responsabilitati atunci Don't Text and Drive. Poti foarte bine sa astepti pana la primul refugiu intalnit si sa tragi pe dreapta ca sa dai mesaje sau pana acasa sau in alta parte.
O prietena de-a mea isi pune telefonul pe silentios sau il inchide in timp ce conduce pentru a nu fi distrasa.

sursa

Daca avem tot felul de indicatoare, ar trebui ca si semnul de mai sus sa fie intalnit pe strazi, la intersectii, la treceri de pietoni si oriunde in alta parte pentru a ne aminti mereu ca este periculos sa conduci si sa scrii mesaje pe telefonul mobil.
Mesajul este unul foarte simplu :) 

Don't Text and Drive!!!


Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2014 :)

3 comentarii:

  1. Stiu de actiunea asta la plan mondial, Oprah parca vorbise in emisiunea ei. Hands free-ul este o optiune cand e ceva urgent de viata si de moarte in rest orice poate astepta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist! Trebuie sa fim responsabili si atenti la volan. Trimiterea SMS-ului mai poate astepta. Sa fie atenti si pietonii atunci cand traverseaza strada. Viata are prioritate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dont text and drive! Bun motto-ul! Buna campanie, felicitari lor! A se lua aminte soferi si soferite! ;)

    RăspundețiȘtergere

Iti multumesc pentru vizita si m-as bucura si de feedback-ul tau:)